LEGO slaví 20 let od vydání prvního setu Harryho Pottera

Ahoj Potterheadi!

LEGO tento rok slaví 20 let od vydání prvního setu Harryho Pottera. K této příležitosti bude do každého výročního setu vložena jedna z jubilejních zlatých minifigurek. Bude to Harry Potter, Ron Weasley, Hermiona Grangerová, Severus Snape, profesor Quirrell nebo lord Voldemort. 

A na jaké stavebnice se můžeme těšit? Celkem by jich mělo být osm - Prasinky, část Bradavického hradu s Chloupkem, dívčí umývárna, kouzelnické šachy, první hodina létání, Tajemná komnata, Brumbálův fénix a figurky Harryho a Hermiony, které by měly být vysoké 26 cm. Tyto stavebnice by měly být na e-shopu LEGA dostupné od 1.června 2021. 

76386 - Bradavice: omyl s Mnoholičným lektvarem  

Prvním výročním setem, na který se dneska podíváme, je dívčí umývárna. Celý model měří 8 cm na výšku, 12 cm na šířku a 6 cm do hloubky. Podle názvu a obrázku si jistě vybavíte nezapomenutelnou scénu z Harryho Pottera a Tajemné komnaty, kdy Hermiona s Harrym a Ronem vaří Mnoholičný lektvar na dívčích toaletách, aby se mohli proměnit ve Vincenta Crabbea a Gregoryho Goyla.

 

Stavebnice 76386 celkem obsahuje 4 minifigurky - Harryho Pottera, Rona Weasleyho, Hermionu Grangerovou a jubilejní zlatou minifigurku Harryho Pottera. Součástí je také několik hůlek, stříbrný kotlík, vlasy Vincenta a Gregoryho, hlava kočky pro Hermionu a lekvary. 


Tento set můžete zkombinovat se stavebnicí LEGO Harry Potter Bradavice: Tajemná komnata (76389). 

Cena by se měla pohybovat okolo 500 Kč

76387 - Bradavice: setkání s Chloupkem 

V prvním díle Harryho Pottera hraje tříhlavý pes Chloupek důležitou roli. Hlídá padací dveře, které vedou ke kameni mudrců. A právě tento set nám má připomenout scénu z prvního dílu, kdy se Golden Trio snaží přes nástrahy psa a Ďáblova osidla dostat k samotnému kameni. 


Model měří přes 30 cm na výšku, 19 cm na šířku a 7 cm do hloubky. Stejně tak jako set 76386 se dá zkombinovat se stavebnicí Tajemné komnaty (76389).

Stavebnice obsahuje 4 minifigurky - Harryho Pottera, Rona Weasleyho, Hermionu Grangerovou a jubilejní zlatou minifigurku Hermiony Grangerové. Také se můžete těšit na figurku Chloupka. Nohy Chloupka lze dávat do různých poloh a každá ze tří pohyblivých hlav má jiný výraz.  

Set 76387 se skládá z 5ti místností - z místnosti s padacími dveřmi a harfou, cvičebny kouzel, střechou, balkonem a komnatou, v níž se nachází Ďáblovou osidlo. 

Cena této stavebnice se bude pohybovat okolo 1049 Kč.

76388 - Výlet do Prasinek 

Prasinky jsou čistě kouzelnickou vesnicí, kde nežije ani jeden mudla. Ve vesnici se nachází spoustu obchodů s kouzelnickou tématikou a do Prasinek vede nespočet tajných vchodů z Bradavic, které se dají odhalit pomocí Pobertova plánku. Do této úchvatné vesnice jsme se poprvé mohli podívat ve filmu Harry Potter a vězeň z Azkabanu. 

Model měří přes 22 cm na výšku, 30 cm na šířku a 9 cm do hloubky. Skládá se ze dvou budov - Medového ráje, kouzelnického obchodu se sladkostmi, a hospody U Tří košťat

Set 76388 je do detailu propracovaný a obsahuje 7 minifigurek - Harryho Pottera, Deana Thomase, profesorku Minervu McGonagallovou, madam Rosmertu, pana Flumea, paní Flumeovou a jubilejní zlatou minifigurku Rona Weasleyho. Součástí stavebnice je také několik zajímavých doplňků. Jedná se například o zasněženou pouliční lampu a lavičku nebo tabuli s plakátem hledaného Siriuse Blacka. 

Cena tohoto setu se bude pohybovat okolo 2150 Kč

76389 - Bradavice: Tajemná komnata

Tajemná komnata je místnost v podzemí pod Bradavickým hradem. Podle legendy komnatu postavil jeden ze zakladatelů Bradavic Salazar Zmijozel, který se neshodl s ostatními zakladateli v otázce přijímání studentů mudlovského původu. Před svým odchodem ze školy ukryl v komnatě Baziliška, obřího hada, který měl po příchodu Zmijozelova dědice pomoci vyčistit školu od mudlovských kouzelníků. Komnata se v historii Bradavic otevřela třikrát. Poprvé ji otevřel Tom Raddle v průběhu svých studií, podruhé komnatu otevřela Ginny Weasleyová pod vlivem jednoho z Voldemortových viteálů a potřetí ji otevřel Ron Weasley s Hermionou Grangerovou, když v sedmém díle šli pro zub Baziliška, aby mohli zničit Pohár Helgy z Mrzimoru.  

Model Bradavického hradu s Tajemnou komnatou měří 40 cm na výšku, 40 cm na šířku a 11 cm do hloubky. Obsahuje 11 minifigurek - Harryho Pottera, Ginny Weasleyovou, Toma Raddlea, Colina Creeveyho, Justina Finch-Fletchleya, Lenku Láskorádovou, Zlatoslava Lockharta, Albuse Brumbála, profesorku Sinistru, Skoro bezhlavého Nicka a jubilejní zlatou minifigurku lorda Voldemorta. 

Set 76389 také obsahuje několik doplňků a vychytávek. Můžete se těšit na LEGO Baziliška, který má otevírací čelist, otočnou hlavu a ocas ze tří částí, Moudrý klobouk, dvě sovy nebo dva miniaturní rarachy. Skvělou vychytávkou je ve tmě svítící minifigurka Skoro bezhlavého Nicka! 

Cena této stavebnice by se měla pohybovat okolo 3900 Kč

76392 - Bradavice: kouzelnické šachy

Jednoznačně nejzajímavější a podle mého názoru i nejlépe zpracovanou LEGO stavebnicí z výroční edice jsou kouzelnické šachy. Na scénu, kdy v Kameni mudrců hrají Harry, Ron a Hermiona šachy snad nikdy nezapomenu. Už jako malá holčička jsem tuto scénu prožívala s Golden Triem a naprosto jsem ji zbožňovala a zbožňuju do teď. 

Model šachů měří přes 8 cm na výšku, 27 cm na šířku a 27 cm do hloubky. Obsahuje 4 minifigurky - Harryho Pottera, Rona Weasleho, Hermionu Grangerovou a jubilejní zlatou minifigurku profesora Severuse Snapea - a 32 sestavitelných šachových figurek.

Se stavebnicí 76392 si můžete užít zábavu dvěma způsoby. Buď vám bude zdobit Potterheadskou LEGO poličku nebo si s ní zahrajete jednu z nejpopulárnějších her - šachy. 

Cena této opravdu kouzelné stavebnice se bude pohybovat okolo 1800 Kč

76393 - Harry Potter a Hermiona Grangerová

Letos přišlo LEGO s novinkou a to s 26ti cm vysokými figurkami Harryho Pottera a Hermiony Grangerové. Lze s nimi pohybovat stejně tak jako s běžnými LEGO minifigurkami - hýbou rukama, nohama, trupem a figurka Harryho Pottera má otočnou hlavu. Harryho figruka je réž vybavena látkovým pláštěm, který lze sundat, a obě postavy mají hůlky z kostek. 

Dle mého názoru je tato stavebnice, jestli to tak mohu nazvat, zbytečná, ale jsem si jistá, že si najde své fanoušky! 

Cena této stavebnice by měla být 3400 Kč

76394 - Fawkes - Brumbálův fénix

Set 76394 se inspiroval u již vydané LEGO stavebnice 75979 Hedvika, která vyšla minulý rok v létě. Osobně tento set mám doma a nemohu si ho vynachválit. Je zde skvěle vyřešená mechanika křídel - když se otočí kličkou, sova mává křídly. 

Model fénixe měří s rozpětím křídel přes 35 cm a vzdáleností od zobáku po ocas přes 24 cm. Můžete se těšit na pohyblivá křídla, zářivě ohnivou barvu a na speciální minifigurku Albuse Brumbála s miniaturním LEGO Fawkesem

Cena této stavebnice se bude stejně tak jako u Hedviky pohybovat okolo 1000 Kč.  

76395 - Bradavice: první hodina létání

Posledním, ale rozhodně ne nejhorším, výročním setem je část Bradavického hradu při hodině létání. Na létajícího Nevilla Longbottoma a Pamatováček, malý kulatý předmět, ve kterém se objeví červený kouř, když na něco kouzelník zapomene, nejde jen tak zapomenout. 


Model stavebnice 76395 měří přes 15 cm na výšku, 20 cm na šířku a 6 cm do hloubky. Obsahuje 4 minifigurky - madam Hoochovou, Draca Malfoye, Nevilla Longbottoma a jubilejní zlatou minifigurku profesora Quirrella - a několik naprosto skvělých doplňků - létajících košťat, Zlatonky, Camrálu, dvou Potlouků a nebo samotného Pamatováčku. 

Cena setu 76395 se bude pohybovat okolo 750 Kč

Která stavebnice vás z této výroční edice nejvíc zaujala? S tím se mi můžete pochlubit do komentářů :-)

Komentáře

Oblíbené příspěvky