Denní Věštec: Rozhovor s Annie z Pottergramu

Ahoj Potterheadi!

V dnešním článku bych se chtěla vrátit k jednomu z mých nejoblíbenějších projektů, a to Dennímu Věštci.  Pokud jste tu noví a nevíte, co to ten Denní Věštec znamená, zkráceně jde o rozhovory s Potterheady a milovníky kouzelnického světa.

Do dnešního rozhovoru jsem si pozvala hrdou Mrzimoračku Annie, kterou můžete znát z instagramu, na kterém se pohybuje pod přezdívkou Pottergram. Přidává sem různé zajímavosti z kouzelnického světa, všelijaké interaktivní hry a ze všeho nejvíc se snaží vytvořit skvělou Potterheadskou komunitu, což se jí podle mého názoru daří. Nedávno si také založila YouTube kanál a Facebookový profil, takže ji tam určitě nezapomeňte podpořit.

1) Jak dlouho jsi Potterheadka a díky komu jsi se o kouzelnickém světě dozvěděla? 

Úplně nevím, jak dlouho si můžu říkat Potterheadka. Harryho jsem poprvé viděla ještě na kazetě, když mi bylo třeba 5 let. Koukali jsme na něj s bratranci pravidelně, když jsme u sebe přespávali. A jelikož mám dva btrance a já jsem holka – pochopitelně – tak jsme si na to potom vydrželi dlouho taky hrát. :D Myslím, že si to dovedeš představit. Každopádně od té doby mě Harry asi nikdy nepustil a moje láska k celému kouzelnickému světu jen a jen rostla. Harry je taky důvod, proč jsem si udělala průkazku do knihovny. 

2) Jaký díl Harryho Pottera je tvůj nejoblíbenější a proč?

Jestli to můžu rozdělit na knižní a filmový, tak knižní Fénuxův řád. Úplně si pamatuju, kdy jsem ho četla, na to, že je to nejdelší kniha jsem ji měla přelouskanou strašně rychle a strašně ráda se i v dob čtení vracela do nějakých kapitol. A z těch filmových Princ dvojí krve. Ani asi nevím proč zrovna ten, možná je to ještě takový poslední díl, který mi úplně nezlomil srdíčko a který jsem neprobrečela od začátku do konce. :D Ale ráda se vracím i třeba k prvnímu dílu, miluju tu atmosféru, kdy teprve poznáváme kouzlenicý svět, miluju to, jak jsou malí, každý díl má asi své kouzlo. 

3) Do které koleje by Tě zařadil Moudrý Klobouk a do které se naopak vůbec nehodíš?

Upřímně jako nejmenší jsem samozřejmě chtěla strašně do Nebelvíru, protože jsem v něm viděla to dobrý, a taky jsem prostě byla malý pískle a byla ráda, že znám Nebelvír a Zmijozel. Na druhém stupni na základce jsem se zase rebelsky prohlašovala za Zmijozel. Někdy v devátý třídě až jsem se dostala konečně k Pottermore a udělala si test, který mě šoupnul do Mrzimoru. Byla jsem překvapená, ale postupně jsem začala víc a víc chápat, proč zrovna tam a teď bych neměnila. Jsem hrdá mrzimoračka. A abych nevynechala Havraspár – myslím si, že to je kolej, do které se nehodím. Samozřejmě nemám nic proti Havraspárským, ale sebe tam opravdu nevidím. 

4) Když bys mohla prožít jeden rok v Bradavicích s Harry Potterem, který by to byl? 

Pravděpodobně rok Vězně z Azkabanu, byl to úplně první díl, který mě napadl jako odpověď na tuhle otázku, a čím víc nad tím přemýšlím, tím víc bych asi chtěla právě tenhle rok. (Ale hned na druhé místo dávám Prince dvojí krve, protože tam páni kluci kouzelníci začínají vypadat fakt jako dobře! :D A taky teda jeden z důvodů je, že je to fakticky můj oblíbený díl.)

5) Která postava z Harryho Pottera Tě nejvíce vystihuje? 

Nevím, jestli úplně nejvíc vystihuje, ale jelikož je to moje nejoblíbenější postava, tak říkám LENKA. Sama pravděpodobně jsem taková Lenka jen v Mrzimoru. A strašně bych chtěla zažít i kdyby třeba jen jeden den po jejím boku a nahlédnout do jejího světa.

6) Jakou kouzelnickou věc bys chtěla vlastnit?

Rozhoduju se mezi Felix Felicis a Obracečem času. Pravděpodobně ale ten obraceč. Nechtěla bych toho teda nějak zneužívat ale mám spoustu věcí, který bych udělala jinak (a nejen pro svoje dobro.) 

7) S kterou postavou z knih a filmů Harryho Pottera by ses chtěla přátelit?

Jak už jsem zmínila dříve, tak rozhodně Lenka. Fakt si myslím, že toho mám společného víc než dost a přijde mi, že by to byl občas jediný člověk, který by mě chápal. 

8) Spoustu Potterheadů ví, že jsi navštívila Warner Bros studia Harryho Pottera. Co se ti tam nejvíc líbilo?

Celá návštěva studií byla splněný sen, celá studia jsou neskutečná, fakt si nepamatuju jediný kousek, který by mě nebavil, nelíbil se mi nebo kde bych byla zklamaná. Na začátku i na konci jsem dokonce brečela dojetím z toho všeho, je to opravdu prostě nádherné místo a je těžké vybrat jednu jedinou věc. Jedna z mých oblíbených místností je každopádně ta, kde se nachází menší model Bradavic, který sloužil pro natáčení leteckých záběrů, zároveň zde hraje tematická hudba, kterou všichni z Harryho známe, model si můžete celý dokola obejít, a zkrátka je to nádherné místo. Také je to už konec prohlídky, takže to tady na mě celé pravděpodobně dolehlo. 

 Pokud by vás zajímalo víc ohledně této otázky, určitě se podívejte na toto video: 

 

Na závěr bych chtěla poděkovat Annie za účast v mém projektu Denní Věštec. Děkuju moc! 

 

Komentáře

Oblíbené příspěvky